luni, septembrie 25, 2006

Tokyo Game Show 2006

Am aşteptat ediţia de anul ăsta a TGS cu destul de multă înfrigurare...
După cum am mai scris PCul îmi e pe moarte şi nu mai pleacă decât atunci când vrea muşchii lui. Aşa că, de ceva timp încoace, PS2-ul a devenit principala jucărie ielectronică. PS2 care, ca şi platformă de jocuri, a apărut pe 4 martie 2000 aşa că e chiar şi mai vechi decât componentele ce le-am băgat în PC!

În toamna asta şi Sony şi Nintendo vor lansa următoarele generaţii de console. PS3 la Sony şi Wii la Nintento. Şpilul e că deşi PS3 e (mult?) mai avansată tehnologic, Wii adoptă o altă stratagemă pt. digital entertainment (vezi linkurile pt. detalii). De asemenea Wii va fi 25.000 JPY iar PS3 (basic model) va fi 50.000 JPY. Adică preţ dublu. Un alt (mare pt. mine) avantaj al Wii e că va avea Opera 9 integrat ca şi web browser. Cool! Aşa că - după discuţii, analize şi vise premonitorii - am decis că Wii ar fi o achiziţie mai potrivită pt. noi...

Oricum, nici PS3 nu e de ignorat aşa ne-am decis să mergem la TGS să le vedem side-by-side!

După drumul luuung până la Makuhari Messe (unde era show-ul) am aflat cu horoare că Nintendo nu a catadicsit să participe! :( Evident vor un eveniment numai pt. ei. Bastards!
Aşa că, evitând puzderia de jocuri pt. mobile, ne-am învârtit pe la jocurile de la Microsoft (X-Box 360) şi Sony (PS3). No, păi grafica faină, texturi mari şi frumoase, poligoane multe şi mărunte ... dar cam atât...
Nu tu story, nu tu feeling, numai (ca să citez un clasic în viaţă :)) milioane de pixeli aruncaţi pe ecran fără nici un sens ... ori nu mai sunt jocurile astea ce-au fost o dată, ori am început să îmbătrânesc şi io ;)

Un singur joc mi s-a părut mai deosebit: The Eye of Judgment - pt. PS3 - o combinatie interesanta de card game (cu cărţi reale) şi consolă+televizor. În cutie va fi inclusă şi o camera video.

N-am putut să vedem nici preview-ul de la Final Fantasy XIII că trebuia să aştepţi cam două ore la rând.

În final am fost ambii destul de dezamăgiţi şi ne-am decis să ne spălăm amarul cu o sesiune de şoping la magazinul IKEA aflat nu departe de Makuhari Messe. Experienţa a fost mult mai plăcută! Sincer.

Aşa că, de la anul, nu mai mergem. Nu o să mai mergem până nu se schimbă lucrurile radical (if ever). Că nu se merită timpul şi banii pierduţi.

Printre puţinele good news ar fi că Shadow of the Collosus (apărut anul trecut) a luat un nou premiu la TGS 2006! Go Wander, go!

Niciun comentariu: