duminică, septembrie 10, 2006

Îmi moare peceul...

Şi nu mă bucură deloc ideea! Pe cine ar?!

Sunt acum la firmă -- nu intenţionam să ajung duminica pe aici, dar conjunctura, abjectura au conspirat şi iată-mă aici -- la calculator, scriind pe blog, că mail nu se poate. Partea bună e că nu mai e nimeni prin zonă. Partea proastă e că aerul condiţionat e oprit în weekend. Şi azi au fost 34C afară cu umiditate cam de 85% ... adică situaţiunea e cam hardcore!

Revenind la prietenul meu de o viaţă -- deşi am fost acuzat cum că mi-ar fi o a doua, sau chiar prima iubită/nevastă/etc ;) -- ei, sireacul, nu se simte bine de loc...
Ba nu porneşte - tu apeşi pe buton, el stă tăcut, oarecum stânjenit, şi nu piuie nimic!
Ba porneşte dar nu piuie aşa cum ar trebui -- piuitul ăsta e lucru mare, dom'le!
Ba porneşte, piuie, dar Windblows-ul îmi dă mesaje (groteşti) de horoare. Cum că sistemul e ireparabil defect şi trebuie să reinstalez, şi alte aberaţii!
După câteva porniri-opriri şi alte duşuri reci câteodată pleacă normal. Dar normalul e relativ. Că începe să se restarteze, aşa, când ţi-e lumea mai dragă...

E clar. E bătrân, istovit, nu mai poate şi chiar dacă nu ştiu exact de unde i se trage, nu cred că pot să mai fac nimic pt. el! Eventual să-l arunc pe fereastră?! ;) Stau la parter aşa că nici măcar nu ar fi foarte spectaculos :P

Nu i se trage de la memorie sau de la CPU. Că le-am testat. 90% e de la placa de bază. Şi asta nu e bine că aveam o placă de bază cu totul pe dânsa. Deci dacă o schimb trebuie să schimb tot. Şi e veche de 5 ani. Că prietenul e un veteran! Evident că soluţia cea mai înţeleaptă e să cumpăr unul nou şi pe ăsta care-l am acum să-l trimit acolo unde se duc calculatoarele după ce mor. Chiar, unde o fi aia??? Dar timingul nu e bun! Nu e bun deloc!

Că aşteptam şi io, ca tot românul, procesoarele cele noi de la Intel (Core 2 Duo) şi plăcile alea video capabile de DirectX 10. Procesoarele au venit. Plăcile ... poate la anul?! Şi totul e numai din vina Microsoftului! Care a întârziat cu Vista (ăsta introduce DX10) => că producătorii de hard au lăsat-o moale cu produsele noi pe anul ăsta => numai după ce apare Vista (care personal mă lasă rece ca şi OS) or să scoată şi NVIDIA şi ATI plăcile cele noi. Mama lor de conspiraţionişti!

Aşa că stau acum cu băietul ăsta care îşi trage ultimele suflări - le trage prin ventilator! - şi mă tot gândesc de la cine pot să împrumut un PC ... până prin ianuarie :)
Că dacă n-am PC pot să-mi bag undeva legătura la internet pe care m-am strofocat atât să o obţin de la NTT. Da, chiar acolo! Şi fără internet, cum de la firmă totul e blocat, intru iarăşi într-o beznă a comunicaţiilor mai ceva ca aia din 1999! Aia de la ultima eclipsă a mileniului ;)

Deci nu vă speriaţi dacă o să apar online mai rar sau mai de loc. Găsesc io o soluţie temporară cât se poate de repede.

2 comentarii:

colceriu spunea...

ce e aia NTT?

xeal spunea...

Ochey Radu, am pus si linkul spre NTT