vineri, septembrie 29, 2006

Google deschide porţile la GTalk

Nu prea fac io trimiteri spre alte bloguri, dar în cazul ăsta cred că trebuie să fac o excepţie :)

Probabil că multă lume a remarcat că nu mai apar pe chat (MSN, Yahoo, etc) cam de multişor. În ultima vreme nu mai intru nici măcar pe net (acum sunt la lucru, în pauza de prânz), pt. că mi-e calculatorul bolnav sireacul aşa că n-am mai prea răspuns nici pe la emailuri în ultima vreme...

Revenind la chat, de când am început să folosesc Gmail şi apoi GTalk -- ambele de la Google -- n-am mai folosit nici Hotmail, nici Yahoo şi nici messenger-urile asociate.
GTalk mi se pare mult mai cool şi mai puţin încărcat cu non-sensuri iar programele de IM "clasice" erau blocate la Kodak. La Amway e blocat tot aşa că e Justice for All ;)

Problema cu GTalk e că, fiind relativ nou, foarte puţină lume îl foloseşte. Până azi îţi mai trebuia şi un cont pe Gmail -- care nu se primeşte decât pe bază de invitaţie -- aşa că era cam inaccesibil. Ei, tocmai am citit anunţul ăsta de la Google care m-a bucurat foarte mult. Pentru cei care nu se vor obosi să facă clic pe link, ideea principală e că, acum, oricine poate folosi GTalk. Indiferent dacă are un cont pe Gmail sau nu!

Io-s genuinexeal pe GTalk, ca şi pe Skype dealtfel. Nu vor fi şanse prea mari să intru online până nu mă stabilizez cu computadorul, dar apoi să te ţii! :D

No, păi ar trebui să închei cu "Vă aştept pe GTalk!" ... dar dată fiind situaţia actuală "Vă rog să mă aşteptaţi voi pe mine!"

Un comentariu:

Anonim spunea...

Un alt aspect cool la gTalk este protocolul folosit - XMPP. Acesta permite conectarea şi prin intermediul altor clienţi.
Găsesc de asemenea utilă posibilitatea consultării DEX - Dicţionarul explicativ al limbii române folosind gTalk - vezi www.archeus.ro.