joi, iulie 27, 2006

A venit internetu'

Şi îi zice Flets. Ca în Fleţ ;) De la NTT. Adică RomTelecomu niponifer.

Am aşteptat după el ... ca după RomTelecom. Sau poate nu chiar :) Dar tot a durat o lună de zile! Cert e că din weekendul ăsta sunt din nou prezent în spaţiul virtual-real (depinde pe cine întrebi) şi deja am început să răspund la miile (incluzînd spamul :p) de emailuri.

Aşa că, pentru ce-i care credeau că "m-am supărat", "m-am enervat", "m-am făcut pierdut", "nu îmi mai pasă" şi pot să continui cu citatele ... nu a fost nimic din toate astea. Pur şi simplu am fost deconectat.

The story so far...

Incă de la sfârşitul lui 2005, eram în căutare de job nou. Din motive multe şi diverse. Am tot căutat, am tot fost intervievat, mi s-a tot propus (am avut 5 oferte) şi în final am ales. La Amway Japan.
De ce? Fără overtime prea mult, fără stres prea mare, proiecte interesante, folosesc tehnologii care-mi plac şi salariu mai bun ca la Kodak. Deci creştere pe toate planurile ;) Scăderea e la costul chiriei noului apartament - mult mai mare :( - că ne-am mutat din Yokohama în Tokyo (Setagaya), ca să fiu aproape de servici. Dar când tragi linie, tot iasă mai bine.

No, păi cu Kodak am terminat la mijlocul lui aprilie. Am luat o lună de vacanţă, am dat o fugă până la România, ne-am cununat la biserică (asta a fost fun ;)) şi ne-am întors repejor înapoi. O să scriu mai pe larg despre "vizita de lucru în România" - că la cât de ocupaţi am fost chiar aşa s-a simţit.

De la jumatea lui mai am început la Amway. Am stat temporar la părinţii lui Mami, căutând disperaţi după un apartament. După trei săptămâni - şi câţiva agenţi imobiliari disperaţi de cererile noastre - am găsit ceva care ne-a plăcut şi ne-am mutat. În primele 2-3 săptămâni nici măcar nu mi-am scos calculatorul din cutii. Că nici nu aveam unde de celelalte cutii ;) Apoi treptat-treptat am aranjat prin casă, am aplicat şi pt. internet şi iată-mă din nou online. La dispoziţia dumneavoastră :)

De ce n-am folosit alte canele alternative? Păi, la firmă totul e blocat! Mă rog nu chiar totul. Dar tot ce înseamnă webmail, IM, entertainment samd este blocat. Aşa că sunt izolat complet când sunt la servici. Am fost de 2-3 ori la net cafe. Dar se fumează peste tot - am devenit (şi mai) alergic - şi nu prea mă simţeam în stare, după servici, să merg în alte locuri decât acasă.

No, păi de acum încolo, şansele de a răspunde la email sau de a face chat (în principiu GTalk sau Skype) au crescut considerabil. Adică au devenit non-zero :D

Go Planet! (Internet)

Un comentariu:

bio spunea...

Bine-ai revenit!