miercuri, aprilie 12, 2006

Viena, ziua întâi

No, păi am ajuns ieri după amiază la Viena.

Zborul a fost liniştit. Cu excepţia a 15-20 de minute, după decolare, când ne-a zguduit destul de serios. Mami era mai calmă decât mine dar ei îi place să zbore. Mie nu :) Apoi aieronava s-a aburcat la altitudinea de croazieră (dacă aşa se traduce) şi ne-a lăsat să vegetăm (11h40') în linişte. Linişte relativă, că un kinder de nici doi ani ne-a delectat cu ceva in-flight entertainment. Căştile nu mergeau - nici la mine nici la Mami - aşa că ne-am uitat la trei filme mute. Plus kinderul cu coloana sonoră. Danke şion Austrian Airlines.
Am petrecut timpul numărând secundele ... şi minutele ... şi orele ... ceea ce înseamnă că io n-am reuşit să dorm deloc - Mami, da - şi în final am aterizat cu bine la Viena.

Am ajuns la hotel obosiţi, flămânzi, bătuţi de vântul rece (parcă ar fi sfârşitul lui februarie aici şi nu mijlocul lui aprilie!) şi am descoperit că nu au nici periuţe nici pastă de dinţi!

După ce ne-am lăsat bagajele în cameră ne-am grăbit să căutăm ceva de papa. Grea misiune! Nu că ar fi lipsit restaurantele - deşi comparativ cu Tokyo erau foarte puţine - dar era plin de piţerii şi doner kebab de parcă am fi ajuns la Stambul şi nu la Viena. Nu mai fusesem până atunci în Austria (decât în drum spre Germania) aşa că a durat un pic până să-mi pice fisa: tipii erau invadaţi! Am văzut în 30 de minute mai mulţi middle-easterns decât am văzut în 30 de ani! Până şi mirosul de pe străzi era de porţile orientului.

Cel mai nasol fost că au vrut să ne otrăvească la restaurant. "La Strada" îi zice. Şi nu pot pentru ca să-l recomand! Am comandat minestrone la început. Şi după ce am luat primele linguri a intrat direct pe primul loc în topul supelor prea sărate. Primul loc! Mami nici nu a putut să o mănânce. Apoi a venit pizza. Aia nu a fost rea. Dar prea sărată. Iar sucul prea dulce.
"Om fi noi prea pretenţioşi?! Sau poate nu le plac japonezii/românii?! (probabil că e adevărat cu români :P) Sau aşa mănâncă austriecii?! Care o fi rata mortalităţii la masă pe aici?!" Iată câte întrebări poate să-ţi declanşeze o ciorbă!

În final am găsit un Penny Markt (old love ;)) şi ne-am mai luat câte ceva de-ale gurii.

So far ... not so good. Măcar dacă s-ar îndrepta vremea...

2 comentarii:

colceriu spunea...

buah, you've been spotted la shopping de bluza prin sibiu, indraznind chiar sa intrebati daca se poate proba, he he he.

xeal spunea...

zetz tru