luni, ianuarie 30, 2006

Primele interviuri pe 2006

Răspunsuri la întrebări care mi se pun frecvent:
"Da. Sunt tot la Kodak". Şi "Deşi caut altceva de ceva vreme, încă n-am găsit nimica".

După ce în vara-toamna anului trecut am fost destul de activ cu căutarea de job, de prin noiembrie am lasat-o mai moale că am început să lucrez la un proiect interesant. De fapt e un prototip de potenţial proiect. Care mai că mi-a dat speranţe de mai bine ... pentru ca să înţeleg pe la mijlocul lui ianuarie că nu prea mai sunt fonduri de mai bine ... aşa că, după un scurt reality check treci iară la căutări...

No, păi azi am fost la două interviuri.

Poate sună mai neobişnuit să mergi la două interviuri în aceeaşi zi, dar eu cum locuiesc+lucrez în Yokohama şi interviurile sunt în general în Tokyo încerc să le grupez. Pe cât se poate.

Primul era la o instituţie financiară. Job description-ul arăta decent. Evident cu câteva cerinţe pe care nu le puteam satisface (Oracle, administrare Windows Server 2003 samd), dar cum ei erau cei care mă invitaseră, m-am dus.

No, păi după primele 15 minute de interviu, nu ştiam cum să fac să-l termin (abort/ignore/no retry!) mai repede. Era ceva putred acolo: CTO-ul era egiptean, project manager-ul era rus şi cei trei programatori (că ăştia erau toţi) erau indieni. Plus că erau mari fani VB.NET! Şi Oracle. Şi nenea ăla mă tot întreba de Oracle, deşi nu aveam aşa ceva în resume şi i-am zis că nu l-am atins în ultimii 30 de ani!
Cel mai tare a fost când mi-a zis că e mulţumit de skill-urile mele şi că ar vrea să vorbesc cu şeful lui. L-am refuzat politicos şi am evacuat incinta.

Xeal has left the building

Nu cred că mai era nevoie să menţionez că mi-a atras atenţia că nu sunt la costum... Tare rusul! :D
Păi ar fi de ajuns să mă vadă doar unul de la Kodak la costum şi ar ştii toată firma că am fost la un interviu...

Apoi fuga-fuguţa la interviul următor...

A doua firmă a fost exact opusul celei dintâi.
Dacă prima era mare şi foarte bişniţ-oriented - dar nu mi-au dat nici măcar un pahar cu apă, a doua era mică, foarte flexibilă (cei doi şefi cu care m-am întreţinut erau îmbrăcaţi mult mai "casual" decât mine) şi m-au invitat şi la prânz cu ei.

Primul interviu a durat cam o oră jumate. Deşi io l-aş fi terminat după primul sfert de oră. Al doilea a durat aproape cinci ore. Incluzând prânzul. Şi a inclus un tur al firmei, o prezentare a produselor lor, şi discuţii interminabile pe marginea web development şi mai ales a Macromedia Flash ca şi platformă de dezvoltare aplicaţii pe web şi nu numai.
No, păi mi-or plăcut ficiorii ăştia. Să vedem acuma cum e partea cu material world. Adică "ce se dă" şi "ce se cere" :)

Un comentariu:

bio spunea...

Mda. Si eu ca tine (tot moale am lasat-o in octombrie si s-a activat acum din nou), dar interviurile sunt pe teava si ma cam arde s-o ard de-acisilea.
Mult succes!