duminică, ianuarie 01, 2006

La Mulţi Ani 2006!!!

E prima zi din 2006 aşa că doresc să scriu un scurt mesaj retrospectiv pt. 2005 - o sorcovă virtuală ;) După care fac ce-o făcut tata... adică mă culc :)

No, păi 2005 o trecut! Şi bine o făcut! A fost un an greu pt. noi (Alex şi Mami) cu diverse evenimente mai mult sau mai puţin plăcute (două foarte neplăcute) şi cu stres şi la servici şi câteodată şi acasă.

Am realizat (din nou) că să-ţi cauţi un job (ca şi web developer) în Japonia nu e deloc uşor. Dat fiind nivelul meu non-business de japoneză şi piaţa monolitică de IT (embedded sau finance - foarte puţin altceva) de aici mă aşteptam "să nu fie uşor" - dar nici chiar aşa...
Aşa că, după câteva luni de căutări futile - cu multe interviuri cu recruiteri care habar n-aveau să interpreteze un resume (poveste tipică) şi puţine oferte propriu-zise - am decis să continui "studiul individual" şi să stau cuminte, la locul meu, până apare ceva mai bun.

Din motive de sănătate am anulat şi vacanţa în România - ceea ce evident că nu a fost deloc bine - mii de scuze celor care m-au aşteptat în zadar! Cel puţin am învăţat ceva din toată chestia asta. Şi o să încerc să nu-mi mai repet greşeala încă o dată.

După un 2005 destul de anevoios, în decembrie se simţea puternic nevoia schimbării. După cum zicea cineva (mai mulţi :)) schimbarea nu e uşoară şi, în general, doare. Dar dacă nu te schimbi, nu poţi să evoluezi ... şi tot aşa ...

Well, semnele schimbării s-au arătat pe 24 decembrie când brusc şi dintr-o dată mi s-a ars sursa de la PC. Asta m-a deconectat pt. câteva zile - ceea ce nu a fost în fond chiar atât de rău că de-abia am putut să ieşim şi noi pe ici pe colo - şi a fost tare frumos în Yokohama de Kuraciunul ăsta.

Apoi pe 26 decembrie am făcut ceea ce ar fi trebuit să facem de mai multişor. Adică ne-am căsătorit (civil). Cununiile religioase vor urma mai pe urmă - dacă se pot face - că întotdeauna e dificil cu căsătoriile interconfesionale. Dar perseverăm. Că altfel nu se poate...

Apoi a venit şi revelionul - petrecut în stil foarte japonez: acasă, în jurul mesei şi al televizorului - şi iată-ne în Noul An!

Îmi doresc să fie un an mai bun pentru toată lumea. Şi vă urez tuturor să realizaţi ceea ce nu aţi putut realiza în 2005! Şi să acceptaţi schimbarea! :)

La Mulţi Ani şi toate cele bune tuturor!

Niciun comentariu: