sâmbătă, februarie 19, 2005

PSP

Dacă întrebi un tânăr european sau american ce înseamnă "PSP" nu ştiu ce răspunsuri vei primi. Dar dacă întrebi un tânăr japonez aproape sigur va răspunde Sony PlayStation Portable.

Sony. Aproape că detest compania asta. Aproape. Nimic personal, evident. Sony stă bine la capitolele design şi usability. Dar politica lor de marketing îmi este foarte dezagrabilă. Şi nu numai mie. Unii îi numesc un Microsoft al Audio-Video-ului. Şi pe bună dreptate. Aceleaşi practici proprietare. Aceeaşi politică de promovare a standardelor proprii în mod exclusiv. Welcome to Sony Island. You bought once from us, you have to do it for the rest of your life!
Plus preţuri penibile pentru produse de o calitate nu rea, dar nici super. IMO, Panasonic sau Samsung fac produse mai bune, mai deschise şi mai ieftine. Dar nici Panasonic, nici Samsung nu fac console de jocuri! ;)
Şi cum în Japonia raportul jocuri PC/Console este cam la fel ca cel nativi/gaijini rezultă că a te juca jocuri (video) în ţara asta este echivalent cu a avea o consolă. Iar cum Xbox-ul Microsoftului este foarte slab reprezentat în Japonia, iar GameCube-ul Nintendoului este axat mai mult pe kinderi, singura soluţie rămâne PlayStation a lui Sony.

Ei, după cum poate că unii dintre voi ştiu deja, ultima drăcovenii inventată de Sony pentru a mai stoarce ceva yenişori (echiv. a 250USD) şi mai pe urmă (din martie) şi ceva dolărei, iar mai apoi euro samd samd din buzunarele amatorilor de jocuri la portativ este PSP.

Evident că, ca orice PC-addict mi-am zis cui îi pasă de produsele lor de kko. Dar, vorba proverbului, "Dumnezeu nu bate cu parul" ... aşa că, după ce am fost la Kung-Fu Hustle (un film delirant, btw), am primit un email de confirmare şi apoi un colet conţinând un PSP Value Pack.

Damn, asta da culmea ironiei!!! Hehehe....

2 comentarii:

Anonim spunea...

Hai, noroc! Sunt Adi Voicu si ma bucur ca am dat de jurnalu' respectiv, altfel nu stiu cum as fi dat de tine. Poate daca luam din nou legatura cu mama ta. Probabil mi-ar fi dat ea o adresa. By the way, zi-mi-o in scris pen' ca nu stiu cum sa iti scriu. D'aia iti si scriu la comentarii.
Daca reusesti sa citesti randurile astea, scrie-mi la adrianvoicu@mail.com sau la arin_voicu@yahoo.com. Am sa iti trimit fotografii cu copiii mei. Or sa iti placa. Pana atunci mai incerc sa dau de tine! Ciao!

bio spunea...

Hai salut. Intre timp am tras o tura de o luna in Costa Rica, sa-mi mai aerisesc cipurile.
Erm, eu am un nds, un gc si o ps2. Am cumparat editia RE4 a lui GC si sunt foarte fericit, mai ales ca joc in stil mare (a se citi 3m diagonala). Dar PSP este o bijuterie de gadget, imi curg ochii dupa ea. Dupa cum spui, Sony este ingrozitor de enervant (annoying) la capitolul, da, poti sa-l extinzi da' numai de cumperi de la mine. As putea spune ca e chiar mai rau decat MS in privinta asta. Cel putin cu MS poti folosi XML sau Oracle in loc de SQL server. Asa ca nu o sa-mi cumpar un PSP in viitorul apropiat!