miercuri, decembrie 01, 2004

Congratulations to the People of Romania on the Occasion of the National Day of Romania

... din partea Mitsubishi Heavy Industries şi Koyo-Seiko Co.
Plus o poză cu rulmenţi Seiko, probabil fabricaţi în Ro? Măcar ar putea să facă ceva reduceri pentru români la ceasurile alea scumpe ;)

Interesant. Nu mă aşteptam să citesc aşa ceva într-un ziar japonez. Chiar şi dacă e în ediţia engleză. Plus un articol intitulat "2004 a landmark year of significance for Romania" by Petre Stoian, Romanian charge d'affairs in Tokyo.
Informativ articolul. Cel puţin pentru mine care nu citesc ziarele mai deloc - pe ăsta mi-l pusese colegul filipinez pe birou azi dimineaţă. Am aflat şi io că "Romania will join the EU in 2007 and is set to make an important contribution to the newly enlarged union."
Ma izbit ceva în fraza de mai sus: "Important contribution"? În ce? Pâine şi sare? Vin şi miere? Computerişti? Care n-au fugit incă în Canada, au ocazia să o facă în Germania sau UK? Sau poate ar trebui să mă întorc... să ne întoarcem cu tonţii... să ne aducem fiecare mica-mare contribuţie.
Dragi concetăţeni continentali, EU ie cu noi!, ce ne pasă de nouă de amerikani şi kanadieni! Noi nu ne trădăm continentul! Am zis.

Până una alta, după cum zicea şi articolul de mai sus, să ne vedem în 2005 la World Exhibition in Aichi Prefecture. Da, e chiar aici. Cu accentul pe primul "i" :)

2 comentarii:

Geo spunea...

Rau a mai ajuns saracu' Pedro... Sa ticluiasca si sa semneze asa hal de articole ce te duc cu gandul la cea mai ieftina propaganda fara pic de acoperire... Imi aduc aminte de nenumarate situatii in care am citit diferite articole naspa' despre Romania in diverse gazete din Japonia, care au ramas fara nici o replica din partea ambasadei. Astimp ei publica pe bani grei de la contribuabilul amarastean publicitate cu iz de propaganda neo-ceausista.

geo.scripcariu@gmail.com

xeal spunea...

Un al blogger român. Frumos :) Şi încă cu blog despre Japonia. The Yellow Notebook. Şi mai frumos! :)

Gata, te-am agregat! :)

Apropo, poate ştii poate nu, de existenţa acestui web ring: JapanBloggers. Iar dacă eşti membru flickr, acolo există şi grupul de foto-bloggeri japanbloggers.