sâmbătă, octombrie 09, 2004

The mall is the new church

Titlul nu e de la mine, ci de la amicul Nobu. Şi e adevărat în Japonia (mă rog, nu se prea omoară lumea cu religia pe acolo oricum ai lua-o), şi pare adevărat şi în Amerika.

Ce să fac sâmbăta, fără carnet (de nici-o culoare!), fără maşină, şi plasat în hotelul ăsta apropiat de clădirea unde lucrez, dar departe de "civilizaţie"?! Nu mă omor cu tembelizorul, cărţi nu am (le-am comandat, dar nu poţi să ai şi free shipping şi peste noapte :)), vremea e nasoală (cică Rochester e în top 3 cele mai înnorate oraşe din US) ... hai şi noi la bulivar! Mă rog, la mall.

Mall mioritic, mall niponifer, mall amerikan ... toate o apă şi-un beton! Mâncarea e la fel de nasoală, gloata e la fel de flămândă, produsele la fel de lipsite de farmec. Aşa cum toate oraşele mari sunt la fel (Oraşu lu Bucur nu se pune! :p), toate mallurile sunt şi mai la fel! :))) Ştiu că sună superfluu, dar dacă-i incluzi în "la fel" şi pe cei care mişună prin ele, devine interesant.

Ia uite ce titluri alternative mi-au răsărit în căpşorul cel cu ochelari pe nas: "Globalizarea vine cu Comercializarea!", "Ghici cine vine la mall?", "Fratele nostru consumatorul", "Am trait să o mănânc şi pe asta"...

Într-un final apoteotic ţin să vă spui că am fost un consumator model şi mi-am cumpărat galoşi! "Docări" pre numele lor :p Nu că ar interesa pe cineva anume, dar tre să fiu în bon-ton cu restul relatării...
Şi încă i-am luat şi ieftin! Reduşi cu 80%! Ei, asta nu vezi nici la niponiferi (zgârciţi la preţuri mici), nici la mioritici (prea săraci ca să mai aibă loc de sales)!

No, apăi cu mană stângă pe Cola, cu dreapta-nfiptă până la cot în sacul de popcoarne, vă salutez şi mă întorc la canalu-mi preferat: Food TV!

Un comentariu:

ICE3ERG spunea...

Hm.. Am constatat si eu asta, cand am fost in Munchen la salonul moto. Langa, era un ditai mall'u, m-am pierdut de vreo 2-3 ori, nu mai gaseam cafeneaua unde trebuia sa ma intalnesc cu romanashii mei. Si, in afara ca nemtzoaicele sunt mult mai blonde si mai rotunjoare decat romancele, practic nu e nici o diferenta. Recunosc ca am umplut portbagajul masinii (eu vreo 78% si ceilalti doi jurnalisti restul) si ca am cheltuit o suma jenanta prin magazine. Da' am scuza ca cele mai multe au fost pentru prietena mea :) nu pt mine.
In Bucuresti... hm, "au deschis" astia "cel mai mare mall din SE Europei" - asta vrand sa-nsemne RO si bulgaria :). Zic "l-au deschis" pt ca, asa ca la noi, mallu nu era gata, dar data limita era atunci, deci i-au facut inaugurarea pt presa, iar pe la etaje se suda, se punea rigips si venea praful in valuri. Pe afara, de asemenea, numa schelaraie si muncitoru' harnic cum n'ai vazut. Asta era acu' o saptamana. E inca in lucru :). Chiar nu stiu daca e deschis sau ...