duminică, octombrie 10, 2004

George Eastman e cu noi

După ce am fost ieri un consumator model şi am petrecut mai bine de jumate de zi în mall-ul plantat mârşav la nici 10 minute de hotel, azi era vorba să mergem la Cascada Niagara.

Ei, vremea nasoală şi faptul că al meu coleg de la Kodak US şi a lui iubită soţioară au fost bizi, a dus la amânarea tripului pentru weekendu următoriu ("stay tuned").

Aşa că cei doi au venit cu propunerea indecentă să ... nu, nu e vorba de filmul ăla ... să mergem ca nişte vajnici angajaţi (mai mult sau mai puţin) Kodak să vizităm casa (care acuma e muzeu) fondatorului. Lucrând de mai bine de un an la firma asta şi citind câte ceva despre nenea Eastman am zis că "De ce nu? Nu poate fi mai rău ca la mall!" :p:p:p

Ei, păi n-a fost rău chiar de loc! G.E. a fost băiet tare dăştept! Şi a avut viziune! Uite, de exemplu, dacă nu ar fi fondat el firma acum mai bine de 120 de ani, poate eu nu aş fi ajuns în Rochester! Poate ajungeam prin San Francisco sau Seattle! :p
Anyway, tipul a fost foarte capabil (doar azi am aflat şi eu că propusese un an a 13 luni a câte 28 de zile pentru eficientizarea bişniţului (şi Kodak a şi folosit sistemul ăsta, intern, până în 1989)) şi muzeul e interesant. Vizitaţi-l dacă nu live, cel puţin online.

Ei, la cât mai multe momente Kodak! ;)

Niciun comentariu: