joi, iulie 01, 2004

Puţină istorie personală

Am primit câteva răspunsuri la ping-ul meu de ieri. Din păcate destul de puţine, dar sper ca numărul să crească în următoarele zile. Nu toţi folosesc messenger sau îşi verifică emailul zilnic :) E bine să realizezi că mai sunt şi oameni "normali" pre lumea asta :p

Câteva întrebări sunt repetate cu insistenţă şi cum nu pot să scriu aceleaşi răspunsuri de nenumărate ori (n-am nici timp şi cred că aş ceda psihic în final :)) m-am hotărât să fac o actualizere a situaţiei personale. În pur stil ingineresc: iote top tenu!

1. Sunt tot în Japonia. Dar m-am mutat în Yokohama la începutul lui septembrie 2003. E mai curată decât Tokyo şi miroase şi mai bine :p
2. De ce m-am mutat? Păi după trei luni jumate de căutat servici (pe 15.05.2003 am fost pus pe liber de la vechea firmă East West Consulting) am reuşit să găsesc un job la R&D Center Kodak Japan. Care-i taman la 30-40 de minute de mers pe jos de actuala rezidenţă.
3. N-am telefon acasă (şi nici nu intenţionez (NTT e tot un fel de RomTelecom -- dar mai politicos)) şi nu bagă fibră optică în zona unde stau (e aşa mai ... la ţară :)) aşa că n-am internet acasă! Oricum după 12 ore de stat la servici nu am nici cel mai mic chef de calculator.
4. Unii au bănuit că nu-mi mai place Yahoo Messenger, alţii că nu mai servesc MS Messenger. Alţii, mai români din fire, că i-am şters de pe lista de contacte.
Nimic din toate acestea dragi tovarăşi de chat! La firmă (din motive managerialo-politico-tehnice) nu merge chatu! As simple as that! Evident că se poate trece peste... dar... suntem doar doi străini pierduţi între peste o sută de japonezi care "bagă tare" în fiecare zi.... Cred că mă înţelegeţi că nu poci pentru ca să stric armonia muncii (şi NU e în zadar) cu chatul în ilegalitate ;)
5. De la perioada de acomodare, de la prea multă muncă, de la una-alta, cert e că am avut o pauză (de email, nu de cafea) cam de opt luni de zile care a cam speriat pe unii. Io, neavînd o capacitate de procesare prea mare, nu pot să fac foarte multe lucruri deodată. Şi cum e de muncă până peste cap acilea, nu prea mai am putere şi pentru altceva. Asta este (TM).
6. Da, sunt tot holtei. The virtual bachelor :p
7. Aş veni în ţară anul acesta. N-am fost deloc de când am plecat şi se simte nevoia. Se simt multe nevoi, dar aia-i o altă poveste. Probabil prin august-septembrie ... decembrie ... nu ştiu sigur :(
8. N-am primit cetăţenie şi nici măcar nu aştept aşa ceva. Aici cetăţenia se dă doar oamenilor excepţionali (ceea ce la japonezi, din câte am băgat eu de seamă, este sinonim cu jucători de baseball sau sumo). În cel mai bun caz primeşti rezidenţă permanentă (se dă rar şi doar după fro 6-8-10 (părerile diverg) ani) sau, mai uzual, viză de dependent dacă te căsătoreşti cu un/o băştinaş(ă). Evident că dacă divorţezi eşti în aer şi pierzi şi copil şi dreptul de şedere aici samd samd. Unde vă credeţi oameni buni? În Canada? ;)
9. Am de gând să-mi trădez patria mumă (vă mai aduceţi aminte filmele alea nord coreene cu tineri care plecau de la sat la oraş şi apoi trăiau drame existenţiale cum că şi-au părăsit satul natal :)))) şi să rămân aici pe veci?
Cred că nu. Nu ştiu exact ce o să fac pe viitor (tipic pentru mine) dar NU mă prea văd stabilindu-mă aici. Este interesant la început, dar devine din ce în ce mai obositor cu trecerea timpului. Ca şi student, şomer, artist, turist sau zenist este interesant.
10. Da, mănânc peşte crud şi îmi place. Cu wasabi! :)))

No, asta este. HTH.

Niciun comentariu: