joi, iunie 10, 2004

De ce Blogger?

Deşi am propriul domeniu xeal.ro şi am mai cumpărat recent încă unul muntean.info (ideal va fi folosit de diverşi membri ai clanului Muntean (nu foarte numeroşi de altfel) pentru a-şi face simţită prezenţa internetistă ;)) în loc de a avea propria-mi adresă, ceva de genul xeal.muntean.info, folosesc spaţiul ăsta "gratis" de la Blogger.

Dacă stai să te gândeşti e chiar penibil ca un web developer, care mai are şi domeniu, să folosească domeniul şi spaţiul oferit de alţii. Ce-i drept, pe de-a moaca. De fapt aici este problema... cu "moaca". Am tot căutat un hosting provider "ieftin şi bun" pentru .NET şi n-am prea găsit. Încă mai caut...
Apoi mai e şi problema "sculei"! Întotdeuna e o problemă cu sculele astea... Nu prea sunt blog engines (după cum se vede pun toate ciudăţeniile în caractere cursive. Pentru ca puriştii să le sară mai uşor ;)) pentru .NET! Cele mai faimoase ar fi dasBlog (I love this name! ;)) şi .text. Dar nu am fost încântat de nici unul dintre ele în mod deosebit. Poate mai încolo. Să se mai coacă.
Teoretic ar trebui să fiu în stare să scriu un blog engine în C#, chiar şi mai primitiv, şi chiar aveam idea unui CMS în .NET. Dar de la teorie până la practică .... mii de ani i-au trebuit. Luminii să ne-ajungă.

Blogger are unele avantaje faţă de alte motoare de blog (bleah, ce aiurea sună :p) unul dintre ele fiind şi faptul că e parte din Google. Aşa că şansele de a dispărea peste noapte sunt minime. Apoi, spre deosebire de MSN, nici nu îţi umple ecranul de publicitate. Şi nu numai că arată bine, dar mai e şi CSS based, standards compliant, and usability tested! Click aici pentru mai multe detalii.
Oricum consider Blogger o soluţie temporară. Numai nu mă puneţi să definesc "temporar" :)

Niciun comentariu: